շաքարավազ
թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar
Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։
Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:
Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:
Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/mrgayin-jele-9-420x400.jpg)
Մրգային ժելե
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/tort-sufle-elakov-bananov-13-420x400.jpg)
Տորթ սուֆլե ելակով և բանանով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/09/italakan-utest-timbal-smbukov-12-420x400.jpg)
Իտալական ուտեստ «Տիմբալ» սմբուկով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/shokolade-krem-axander-9-420x400.jpg)
Շոկոլադե կրեմ-աղանդեր
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/rulet-jemov-getnanushov-13-420x400.jpg)
Ռուլետ ջեմով և գետնանուշով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/09/panna-kotta-10-420x400.jpg)
Պաննա-կոտտա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/shokolade-tart-karamelov-13-420x400.jpg)
Շոկոլադե տարտ կարամելով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/dexcov-parfe-12-420x400.jpg)
Պաղպաղակ ՛՛Դեղձով պարֆե՛՛
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/09/yelakov-tort-shokolade-kremov-16-420x400.jpg)
Ելակով տորթ եփած շոկոլադե կրեմով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/zuppa-inglese-14-420x400.jpg)
Իտալական դեսերտ ”Zuppa inglese”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/tort-sufle-aznvamoriov-18-420x400.jpg)
Տորթ-սուֆլե ազնվամորիով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/marmelad-greypfruti-kexevic-7-420x400.jpg)
Մարմելադ գրեյպֆրուտի կեղևից