շաքարավազ
թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar
Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։
Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:
Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:
Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:
Խաղողով և ընկույզով տորթ
Կակաչով և ընկույզով տորթ
Ջնարակապատ փքաբլիթներ
Կարամելային պաղպաղակ
Կալցոնե
Շոկոլադե կեքս բանանի պաղպաղակով
Արագ գաթա
Սերուցքային աղանդեր ելակի միջուկով
Խնձորով պիրոգ
Անանասով տարտ կոկոսի կրեմով
Կաթնաշոռով տորթ թավայի մեջ
Շոկոլադե տորթ ընկուզային կրեմով