շաքարավազ
թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar
Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։
Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:
Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:
Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:

Մեղրով տորթ

Մարինացված սկումբրիա

Թխվածքներ շերտավոր խմորով և բալի միջուկով

Շոկոլադե թխվածք բալով

Տարտ եփած կրեմով և ազնվամորիով

Տարտալետկայի խմոր

Տորթ շոկոլադե կրեմով

Մեղրով բիսկվիթ

Սպիտակաձավարով և կաթնաշոռով թխվածք

Ելակով ժելե

Նուշով շոկոլադե տորթ բալով

Տորթ ”Միշել”