շաքարավազ
թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar
Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։
Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:
Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:
Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:

Ժելե տորթ Զատիկ

Փխրուն տորթ շոկոլադե գնդիկներով

Տորթ-պաղպաղակ ”Ձմերուկ”

Ազնվամորիով և կիտրոնով տորթ

Տորթ ”Նրբություն”

Կոմպոտ խնձորով և սառեցրած հապալասով

Կարկանդակ կաթնաշոռային կրեմով և ազնվամորիով

Շոկոլադե պիրոգ շոկոլադե կրեմ-մուսսով

Կիտրոնով աղանդեր

Էկլերով տորթ

Գինով սոուս ՛՛Beurre rouge՛՛ մսի համար

Նրբաբլիթով տորթ