շաքարավազ
թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar
Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։
Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:
Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:
Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/04/bananov-cupcake-10-420x400.jpg)
Բանանով քափքեյք
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/04/yelakov-shorakarkandak-11-420x400.jpg)
Ելակով շոռակարկանդակ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/04/soxov-marmelad-7-420x400.jpg)
Սոխով մարմելադ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/04/tort-geran-3-420x400.jpg)
Տորթ ՛՛Գերան՛՛
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/04/ananuxov-sous-msi-hamov-5-420x400.jpg)
Անանուխով սոուս մսի համար
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/04/grog-sev-teyov-3-420x400.jpg)
Գրոգ սև թեյով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/04/linyan-txvacqablit-8-420x400.jpg)
Լինցյան թխվածքաբլիթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/04/msov-kcu-ragu-8-420x400.jpg)
Մսով կծու ռագու
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/04/karamelayin-pana-8-420x400.jpg)
Կարամելային պաննա կոտտա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/04/enkuyzov-darchinov-bulki-1-420x400.jpg)
Ընկույզով և դարչինով բուլկի
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/04/xndzorov-paxlava-3-420x400.jpg)
Խնձորով փախլավա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/04/ananuxov-osharak-8-420x400.jpg)
Անանուխով օշարակ