շաքարավազ
թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar
Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։
Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:
Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:
Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:
Մսով ու վարունգով աղցան
Ելակով բուլկիներ
Նշաբլիթներ
Շոկոլադե կեքս համեղ կաթնաշոռային գնդիկներով
Ելակով տորթ պաննա կոտտայով
Ելակի սոուսով դեսերտ
Պաննա-կոտտա ելակի սոուսով
Ելակով կարկանդակ
Շոկոլադե կրեմ «Շառլոտ»
Կիտրոնով պաղպաղակ
Ելակով լիկյոր
Խնձորով ու մերենգայով զամբյուղներ