շաքարավազ
թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar
Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։
Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:
Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:
Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:
![մսով-ու-վարունգով-աղցան-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/06/մսով-ու-վարունգով-աղցան-1.jpg)
Մսով ու վարունգով աղցան
![ելակով-բուլկիներ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/06/ելակով-բուլկիներ-1.jpg)
Ելակով բուլկիներ
![նշաբլիթ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/06/նշաբլիթ-1.jpg)
Նշաբլիթներ
![շոկոլադե-կեքս-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/06/շոկոլադե-կեքս-1.jpg)
Շոկոլադե կեքս համեղ կաթնաշոռային գնդիկներով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/06/ելակով-տորթ-17.jpg)
Ելակով տորթ պաննա կոտտայով
![ելակի-սոուսով-դեսերտ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/06/ելակի-սոուսով-դեսերտ-1.jpg)
Ելակի սոուսով դեսերտ
![պաննա-կոտտա-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/06/պաննա-կոտտա-1.jpg)
Պաննա-կոտտա ելակի սոուսով
![ելակով-կարկանդակ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/06/ելակով-կարկանդակ-1.jpg)
Ելակով կարկանդակ
![կրեմ-շառլոտ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/06/կրեմ-շառլոտ-1.jpg)
Շոկոլադե կրեմ «Շառլոտ»
![կիտրոնով-պաղպաղակ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/06/կիտրոնով-պաղպաղակ-1.jpg)
Կիտրոնով պաղպաղակ
![ելակով-լիկյոր տան պայմաններում](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/06/ելակով-լիկյոր-1.jpg)
Ելակով լիկյոր
![խնձորով-զամբյուղներ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/06/խնձորով-զամբյուղներ-1.jpg)
Խնձորով ու մերենգայով զամբյուղներ