շաքարավազ
թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar
Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։
Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:
Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:
Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:
Տորթ բալի կրեմով և չիզքեյքի շերտով
Ընկույզով շոկոլադե տորթ “Նուտելլա”
Բակլավա ֆիլո խմորով
Խոզի միսը սնկով
Ընկույզով տորթ լիկյորի կրեմով
Հավը կիտրոնի և մեղրի մարինադով
Պիցցա ”Հավայան”
Կիտրոնով տորթ մերենգայով
Լեհական տորթ “Կարպատկա”
Ընկույզով տորթ
Տորթ լիկյորային կրեմով
Թխվածքաբլիթ “Սավոյարդի”