շաքարավազ
թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar
Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։
Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:
Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:
Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:

Ելակով ֆրասնիական շարլոտկա

Թխվածքաբլիթ ՛՛Merry Mocha՛՛

Մարինացված նեխուր

Եփած երշիկ բաժակի մեջ

Գազարով պահքային կարկանդակ

Բազմաշերտ գունավոր տորթ

Ժելեով և թթվասերով տորթ առանց թխելու

Տորթ Սնիկերս

Կիտրոնով ռուլետ

Ցիտրուսային “Ռաֆֆաելլո”

Տորթ Բաունտի

Շոկոլադե թխվածք սուրճի համով