շաքարի փոշի
թարգմանություն՝ на русском - сахарная пудра, in English - powdered sugar
Շաքարի փոշին ստացվում է շաքարավազի մանրեցումից: Սովորաբար այն լինում է շատ մանր, մի փոքր ավելի մեծ ու միջին մանրության: Շաքարի փոշին արագ է լուծվում և հիմնականում օգտագործվում է այն աղանդերի մեջ, որոնց պատրաստման ժամաակը կարճ է: Վերջինս շատ հարմար է օգտագործել կրեմների մեջ, քանի որ ապահովում է առավել նուրբ կոնսիստենցիա:
Այն լայն կիրառություն ունի խոհարարության մեջ: Այն պարունակում է կալիում, կալցիում, երկաթ և նատրում: Վերջինս օգտագործում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ: Հիմնականում շաքարի փոշին ավելացնում են թխվածքների, գլազուրների ու կոնֆետների մեջ:
Ահա այս բաղադրատոմսերում կարող եք գտնել շաքարի փոշի:
Գազարով կարկանդակ
Պահքային թխվածքաբլիթներ
Ամանորյա գլազուրապատ թխվածքաբլիթներ
Կոճապղպեղով թխվածքաբլիթներ
Ամանորյա տնակ
Բալ ձնե մուշտակի մեջ
Կարկանդակ «Շտիրլից»
Մրգերով ու հատապտուղներով ժելե
Ելակով չիզքեյք առանց թխելու
Պաղպաղակ ելակի սոուսով
Թխվածք «Զատիկի ձու»
Նարնջով թխվածքաբլիթներ