շաքարի փոշի
թարգմանություն՝ на русском - сахарная пудра, in English - powdered sugar
Շաքարի փոշին ստացվում է շաքարավազի մանրեցումից: Սովորաբար այն լինում է շատ մանր, մի փոքր ավելի մեծ ու միջին մանրության: Շաքարի փոշին արագ է լուծվում և հիմնականում օգտագործվում է այն աղանդերի մեջ, որոնց պատրաստման ժամաակը կարճ է: Վերջինս շատ հարմար է օգտագործել կրեմների մեջ, քանի որ ապահովում է առավել նուրբ կոնսիստենցիա:
Այն լայն կիրառություն ունի խոհարարության մեջ: Այն պարունակում է կալիում, կալցիում, երկաթ և նատրում: Վերջինս օգտագործում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ: Հիմնականում շաքարի փոշին ավելացնում են թխվածքների, գլազուրների ու կոնֆետների մեջ:
Ահա այս բաղադրատոմսերում կարող եք գտնել շաքարի փոշի:
Ելակով ռուլետ
Բիսկվիթային տորթ
Կակաչի սերմով տորթ
Նրբաբլիթներով տորթ
Տորթ «Զահեր»
Ռուլետ ”Բաունտի”
Թխվածքաբլիթ «Օրեո»
Շոկոլադե-վանիլային կեքս
Մեղրով տորթ թթվասերային կրեմով
Կոկոսի քերուկով թխվածք
Թխվածք ”Կրեմով կոներ”
Տորթ ”Շոկոլադե հրաբուխ”