շաքարի փոշի
թարգմանություն՝ на русском - сахарная пудра, in English - powdered sugar
Շաքարի փոշին ստացվում է շաքարավազի մանրեցումից: Սովորաբար այն լինում է շատ մանր, մի փոքր ավելի մեծ ու միջին մանրության: Շաքարի փոշին արագ է լուծվում և հիմնականում օգտագործվում է այն աղանդերի մեջ, որոնց պատրաստման ժամաակը կարճ է: Վերջինս շատ հարմար է օգտագործել կրեմների մեջ, քանի որ ապահովում է առավել նուրբ կոնսիստենցիա:
Այն լայն կիրառություն ունի խոհարարության մեջ: Այն պարունակում է կալիում, կալցիում, երկաթ և նատրում: Վերջինս օգտագործում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ: Հիմնականում շաքարի փոշին ավելացնում են թխվածքների, գլազուրների ու կոնֆետների մեջ:
Ահա այս բաղադրատոմսերում կարող եք գտնել շաքարի փոշի:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/pxrun-txvacqablit-8-420x400.jpg)
Փխրուն թխվածքաբլիթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/tort-shokolade-mussov-nutellayov-19-420x400.jpg)
Տորթ շոկոլադե մուսսով և նուտելլայով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/bulki-buchteln-serucov-17-420x400.jpg)
Բուլկի «Buchteln» սերուցքով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/makarons-18-420x400.jpg)
Մակարոնս
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/txvacq-kurabie-17-420x400.jpg)
Թխվածքաբլիթ «Կուրաբիե»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/ciranov-tort-16-420x400.jpg)
Ծիրանով տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/tort-vagr-19-420x400.jpg)
Տորթ զոլավոր բիսկվիթով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/shtreyzelyan-tort-12-420x400.jpg)
Շտրեյզելյան տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/cheescake-bezeov-19-420x400.jpg)
Չիզքեյք բեզեով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/lvovyan-shorakarkandak-7-420x400.jpg)
Լվովյան շոռակարկանդակ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/tort-zaher-17-420x400.jpg)
Տորթ Զահեր
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/tort-mars-10-420x400.jpg)
Տորթ «Մարս»