շաքարի փոշի
թարգմանություն՝ на русском - сахарная пудра, in English - powdered sugar
Շաքարի փոշին ստացվում է շաքարավազի մանրեցումից: Սովորաբար այն լինում է շատ մանր, մի փոքր ավելի մեծ ու միջին մանրության: Շաքարի փոշին արագ է լուծվում և հիմնականում օգտագործվում է այն աղանդերի մեջ, որոնց պատրաստման ժամաակը կարճ է: Վերջինս շատ հարմար է օգտագործել կրեմների մեջ, քանի որ ապահովում է առավել նուրբ կոնսիստենցիա:
Այն լայն կիրառություն ունի խոհարարության մեջ: Այն պարունակում է կալիում, կալցիում, երկաթ և նատրում: Վերջինս օգտագործում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ: Հիմնականում շաքարի փոշին ավելացնում են թխվածքների, գլազուրների ու կոնֆետների մեջ:
Ահա այս բաղադրատոմսերում կարող եք գտնել շաքարի փոշի:
Չիզքեյք «Բրաունի ազնվամորիով»
Տորթ-մուսս «Սիմֆոնիա»
Տորթ Օպերա
Շոկոլադե տորթ «Triple»
Շոկոլադե թխվածք մուսսով և ազնվամորիով
Աղանդեր «Բրազիլական»
Տորթ «Դելիկատ» նարնջով
Նրբաբլիթով տորթ հատապտղային սոուսով
Թխվածքաբլիթով և կաթնաշոռով տորթ «Վրան»
Տորթ «Tropezienne»
Գազարով չիզքեյք
Շոկոլադե տորթ Օպերա