շաքարի փոշի
թարգմանություն՝ на русском - сахарная пудра, in English - powdered sugar
Շաքարի փոշին ստացվում է շաքարավազի մանրեցումից: Սովորաբար այն լինում է շատ մանր, մի փոքր ավելի մեծ ու միջին մանրության: Շաքարի փոշին արագ է լուծվում և հիմնականում օգտագործվում է այն աղանդերի մեջ, որոնց պատրաստման ժամաակը կարճ է: Վերջինս շատ հարմար է օգտագործել կրեմների մեջ, քանի որ ապահովում է առավել նուրբ կոնսիստենցիա:
Այն լայն կիրառություն ունի խոհարարության մեջ: Այն պարունակում է կալիում, կալցիում, երկաթ և նատրում: Վերջինս օգտագործում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ: Հիմնականում շաքարի փոշին ավելացնում են թխվածքների, գլազուրների ու կոնֆետների մեջ:
Ահա այս բաղադրատոմսերում կարող եք գտնել շաքարի փոշի:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/axander-red-velvet-13-420x400.jpg)
Աղանդեր «Red Velvet»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/ananasov-pancake-shokoladov-8-420x400.jpg)
Անանուխով փանքեյք շոկոլադով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/shokolade-sendvichner-10-420x400.jpg)
Շոկոլադե սենդվիչներ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/09/tort-monia-7-420x400.jpg)
Տորթ «Monia»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/09/txvacq-karpatka-yelakov-12-420x400.jpg)
Թխվածք «Կարպատկա»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/09/pxrun-txvacqablit-kurabie-6-420x400.jpg)
Փխրուն թխվածքաբլիթ «Կուրաբիե»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/09/shokolade-konfetner-karamelov-12-420x400.jpg)
Շոկոլադապատ կոնֆետներ կարամելով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/09/shtrudel-paxlava-11-420x400.jpg)
Շտրուդել – փախլավա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/09/txvacq-konkord-8-420x400.jpg)
Թխվածք «Կոնկորդ»
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/09/txvacqablit-matitner-14-420x400.jpg)
Թխվածքաբլիթ Մատիտներ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/09/tort-cnndyan-17-1-420x400.jpg)
Ծննդյան տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/09/txvacqablit-shampinion-10-420x400.jpg)
Թխվածքաբլիթ Շամպինիոն