շաքարի փոշի
թարգմանություն՝ на русском - сахарная пудра, in English - powdered sugar
Շաքարի փոշին ստացվում է շաքարավազի մանրեցումից: Սովորաբար այն լինում է շատ մանր, մի փոքր ավելի մեծ ու միջին մանրության: Շաքարի փոշին արագ է լուծվում և հիմնականում օգտագործվում է այն աղանդերի մեջ, որոնց պատրաստման ժամաակը կարճ է: Վերջինս շատ հարմար է օգտագործել կրեմների մեջ, քանի որ ապահովում է առավել նուրբ կոնսիստենցիա:
Այն լայն կիրառություն ունի խոհարարության մեջ: Այն պարունակում է կալիում, կալցիում, երկաթ և նատրում: Վերջինս օգտագործում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ: Հիմնականում շաքարի փոշին ավելացնում են թխվածքների, գլազուրների ու կոնֆետների մեջ:
Ահա այս բաղադրատոմսերում կարող եք գտնել շաքարի փոշի:

Ջնարակապատ փքաբլիթներ

Գերմանական պիրոգ ”Կուխեն”

Անանասով տարտ կոկոսի կրեմով

Բալով թխվածքներ

Շոկոլադե տորթ «Զահեր»

Դդումով թավշյա կեքս

Բալով թխվածք

Սպանախով և յոգուրտով տորթ

Տորթ «Նրբություն»

Չինական թխվածք ”Լոտուս”

Փխրուն պիրոգ ազնվամորիով

Շոկոլադե թխվածք բալով