շաքարի փոշի
թարգմանություն՝ на русском - сахарная пудра, in English - powdered sugar
Շաքարի փոշին ստացվում է շաքարավազի մանրեցումից: Սովորաբար այն լինում է շատ մանր, մի փոքր ավելի մեծ ու միջին մանրության: Շաքարի փոշին արագ է լուծվում և հիմնականում օգտագործվում է այն աղանդերի մեջ, որոնց պատրաստման ժամաակը կարճ է: Վերջինս շատ հարմար է օգտագործել կրեմների մեջ, քանի որ ապահովում է առավել նուրբ կոնսիստենցիա:
Այն լայն կիրառություն ունի խոհարարության մեջ: Այն պարունակում է կալիում, կալցիում, երկաթ և նատրում: Վերջինս օգտագործում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ: Հիմնականում շաքարի փոշին ավելացնում են թխվածքների, գլազուրների ու կոնֆետների մեջ:
Ահա այս բաղադրատոմսերում կարող եք գտնել շաքարի փոշի:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/tort-payusak-10-420x400.jpg)
Տորթ Պայուսակ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/ddumov-tort-22-420x400.jpg)
Դդումով տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/yogurtov-tort-aranc-txelu-9-420x400.jpg)
Յոգուրտով տորթ առանց թխելու
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/pndukov-tort-kitroni-kremov-7-420x400.jpg)
Պնդուկով տորթ կիտրոնի կրեմով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/xndzorov-tort-bavariakan-mussov-11-420x400.jpg)
Խնձորով տորթ բավարիական մուսսով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/tort-yereq-shokolad-16-420x400.jpg)
Տորթ ”Երեք շոկոլադ”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/05/karkandak-katnashorayin-kremov-aznvamoriov-13-420x400.jpg)
Կարկանդակ կաթնաշոռային կրեմով և ազնվամորիով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/04/11-420x400.jpg)
Շոկոլադե պիրոգ շոկոլադե կրեմ-մուսսով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/04/kitronov-axander-13-420x400.jpg)
Կիտրոնով աղանդեր
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/04/ananasov-tort-11-420x400.jpg)
Անանասով տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/04/tort-srchayin-musov-8-420x400.jpg)
Տորթ սրճային մուսսով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/txvacq-lemon-bars-10-420x400.jpg)
Թխվածք “Lemon bars”