շաքարի փոշի

թարգմանություն՝ на русском - сахарная пудра, in English - powdered sugar

Շաքարի փոշին ստացվում է շաքարավազի մանրեցումից: Սովորաբար այն լինում է շատ մանր, մի փոքր ավելի մեծ ու միջին մանրության:  Շաքարի փոշին արագ է լուծվում և հիմնականում օգտագործվում է այն աղանդերի մեջ, որոնց պատրաստման ժամաակը կարճ է: Վերջինս շատ հարմար է օգտագործել կրեմների մեջ, քանի որ ապահովում է առավել նուրբ կոնսիստենցիա:

Այն լայն կիրառություն ունի խոհարարության մեջ: Այն պարունակում է կալիում, կալցիում, երկաթ և նատրում: Վերջինս օգտագործում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ: Հիմնականում շաքարի փոշին ավելացնում են թխվածքների, գլազուրների ու կոնֆետների մեջ:
Ահա այս բաղադրատոմսերում կարող եք գտնել շաքարի փոշի:

Տորթ Պայուսակ
Դդումով տորթ
Յոգուրտով տորթ առանց թխելու
Պնդուկով տորթ կիտրոնի կրեմով
Խնձորով տորթ բավարիական մուսսով
Տորթ ”Երեք շոկոլադ”
Կարկանդակ կաթնաշոռային կրեմով և ազնվամորիով
Շոկոլադե պիրոգ շոկոլադե կրեմ-մուսսով
Կիտրոնով աղանդեր
Անանասով տորթ
Տորթ սրճային մուսսով
Թխվածք “Lemon bars”
...10...2627...30...