շաքարի փոշի
թարգմանություն՝ на русском - сахарная пудра, in English - powdered sugar
Շաքարի փոշին ստացվում է շաքարավազի մանրեցումից: Սովորաբար այն լինում է շատ մանր, մի փոքր ավելի մեծ ու միջին մանրության: Շաքարի փոշին արագ է լուծվում և հիմնականում օգտագործվում է այն աղանդերի մեջ, որոնց պատրաստման ժամաակը կարճ է: Վերջինս շատ հարմար է օգտագործել կրեմների մեջ, քանի որ ապահովում է առավել նուրբ կոնսիստենցիա:
Այն լայն կիրառություն ունի խոհարարության մեջ: Այն պարունակում է կալիում, կալցիում, երկաթ և նատրում: Վերջինս օգտագործում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ: Հիմնականում շաքարի փոշին ավելացնում են թխվածքների, գլազուրների ու կոնֆետների մեջ:
Ահա այս բաղադրատոմսերում կարող եք գտնել շաքարի փոշի:
Կոնֆետ ”Շագանակներ”
Մեղրով տորթ ընկույզով
Շոկոլադե երշիկ պիստակով
Տորթ բալի կրեմով և չիզքեյքի շերտով
Կոնֆետներ գետնանուշի կարագով
Լեհական տորթ “Կարպատկա”
Տորթ լիկյորային կրեմով
Թխվածքաբլիթ “Սավոյարդի”
Տորթ Զատիկ
Շոկոլադե ձվիկներ Զատիկի համար
Տիրամիսու
Սլավոնական կուլիչ թթվասերով