շաքարի փոշի
թարգմանություն՝ на русском - сахарная пудра, in English - powdered sugar
Շաքարի փոշին ստացվում է շաքարավազի մանրեցումից: Սովորաբար այն լինում է շատ մանր, մի փոքր ավելի մեծ ու միջին մանրության: Շաքարի փոշին արագ է լուծվում և հիմնականում օգտագործվում է այն աղանդերի մեջ, որոնց պատրաստման ժամաակը կարճ է: Վերջինս շատ հարմար է օգտագործել կրեմների մեջ, քանի որ ապահովում է առավել նուրբ կոնսիստենցիա:
Այն լայն կիրառություն ունի խոհարարության մեջ: Այն պարունակում է կալիում, կալցիում, երկաթ և նատրում: Վերջինս օգտագործում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ: Հիմնականում շաքարի փոշին ավելացնում են թխվածքների, գլազուրների ու կոնֆետների մեջ:
Ահա այս բաղադրատոմսերում կարող եք գտնել շաքարի փոշի:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/02/jemov-txvacqner-11-420x400.jpg)
Ջեմով թխվածքներ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/02/tort-srtik-8-420x400.jpg)
Տորթ Սրտիկ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/02/marmare-txvacqablit-10-420x400.jpg)
Մարմարե թխվածքաբլիթներ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/02/biskoti-shokoladov-inkuyzov-7-420x400.jpg)
Բիսկոտի շոկոլադով և ընկույզով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/02/nushov-konfetner-narnji-surji-hamov-5-420x400.jpg)
Նուշով կոնֆետներ՝ նարնջի և սուրճի համով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/01/rahat-loxum-srjayin-hamov-5-420x400.jpg)
Ռահաթ-լոխում սրճային համով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/01/tort-ciacan-6-420x400.jpg)
Տորթ Ծիածան
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/01/raffaelo-9-420x400.jpg)
Տորթ Ռաֆաելլո
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/01/bullki-sinnabon-11-420x400.jpg)
Բուլկի ”Սիննաբոն”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/01/shokolade-whoopie-11-420x400.jpg)
Շոկոլադե ” Whoopie”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/01/shokolade-rulet-srjayin-kremov-18-420x400.jpg)
Շոկոլադե ռուլետ սրճային կրեմով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/01/mrgayin-mijukov-cupcake-11-420x400.jpg)
Մրգային միջուկով քափքեյք