շաքարի փոշի
թարգմանություն՝ на русском - сахарная пудра, in English - powdered sugar
Շաքարի փոշին ստացվում է շաքարավազի մանրեցումից: Սովորաբար այն լինում է շատ մանր, մի փոքր ավելի մեծ ու միջին մանրության: Շաքարի փոշին արագ է լուծվում և հիմնականում օգտագործվում է այն աղանդերի մեջ, որոնց պատրաստման ժամաակը կարճ է: Վերջինս շատ հարմար է օգտագործել կրեմների մեջ, քանի որ ապահովում է առավել նուրբ կոնսիստենցիա:
Այն լայն կիրառություն ունի խոհարարության մեջ: Այն պարունակում է կալիում, կալցիում, երկաթ և նատրում: Վերջինս օգտագործում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ: Հիմնականում շաքարի փոշին ավելացնում են թխվածքների, գլազուրների ու կոնֆետների մեջ:
Ահա այս բաղադրատոմսերում կարող եք գտնել շաքարի փոշի:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/whoopie-8-420x400.jpg)
Թխվածքաբլիթ Whoopie
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/milfey-12-420x400.jpg)
Միլֆեյ ելակով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/makaron-13-420x400.jpg)
Սև հաղարջով մակարոն
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/elakov-tort-5-420x400.jpg)
Ելակով ժելեով տորթ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/txvacqablit-luckiner-6-420x400.jpg)
Թխվածքաբլիթ Լուցկիներ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/balov-txvacq-11-420x400.jpg)
Բալով թխվածք
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/katnashorov-kapuchino-11-420x400.jpg)
Կաթնաշոռով կապուչինո
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/shokolade-tort-nrbablitnerov-74-420x400.jpg)
Շոկոլադե տորթ նրբաբլիթներով