շաքարի փոշի
թարգմանություն՝ на русском - сахарная пудра, in English - powdered sugar
Շաքարի փոշին ստացվում է շաքարավազի մանրեցումից: Սովորաբար այն լինում է շատ մանր, մի փոքր ավելի մեծ ու միջին մանրության: Շաքարի փոշին արագ է լուծվում և հիմնականում օգտագործվում է այն աղանդերի մեջ, որոնց պատրաստման ժամաակը կարճ է: Վերջինս շատ հարմար է օգտագործել կրեմների մեջ, քանի որ ապահովում է առավել նուրբ կոնսիստենցիա:
Այն լայն կիրառություն ունի խոհարարության մեջ: Այն պարունակում է կալիում, կալցիում, երկաթ և նատրում: Վերջինս օգտագործում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ: Հիմնականում շաքարի փոշին ավելացնում են թխվածքների, գլազուրների ու կոնֆետների մեջ:
Ահա այս բաղադրատոմսերում կարող եք գտնել շաքարի փոշի:
Մուսսով ելակով տորթ
Շոկոլադե բիսկվիթ
Շոկոլադե էկլերներ
Շոկոլադե տորթ
Վանիլային թխվածքաբլիթներ
Դասական կեքս չամիչով
Նուշով տորթ
Տորթ «Ոսկե բանալի»
Շոկոլադե տորթ թխվածքաբլիթներով ու ընկույզով
Նորվեգական թխվածքաբլիթ
Շոկոլադե թխվածքաբլիթ կոկոսի միջուկով
Ճապոնական թխվածքաբլիթ «Մոտի»