ոլոռ
թարգմանություն՝ на русском - горох, in English - pea
Ոլոռի հայրենիքը հին Եգիպտոսն է, որտեղ էլ առաջին անգամ հասկացել են այս մթերքի կարևորությունն ու սննդարարությունը: Այն պարունակում է մեծ քանակությամբ սպիտակուցներ, ցինկ, ինչպես նաև B և K խմբի վիտամիններ:
Ոլոռն օգտագործում են պահածոյացված, թարմ և սառեցված վիճակում: Պետք է ուշադրություն դարձնել, որ պահածոյացված ոլոռն ունենա առողջ գույն և չոր չլինի:
Ոլոռը լայնորեն օգտագործում են ապուրներ, կրեմ-ապուրներ, կարկանդակներ ու աղցաններ պատրաստելու մեջ:
Այս համեղ բաղադրատոմսերը դուր կգան ինչպես Ձեզ, այնպես էլ Ձեր ընտանիքի անդամներին:
![պահածոյացրած-ոլոռ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/07/պահածոյացրած-ոլոռ-1.jpg)
Պահածոյացրած ոլոռ ձմռան համար
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/09/kanach-volorov-ev-spanaghxov-pirog-Glavnoe-foto.jpg)
Կանաչ ոլոռով և սպանախով պիրոգ
![vinegret-jerocum](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/04/vinegret-jerocum-4-420x400.jpg)
Վինեգրետ ջեռոցում
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/01/brindz-banjarexenov-6-420x400.jpg)
Բրինձ բանջարեղենով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/12/msov-rulet-brndzov-9-420x400.jpg)
Մսով ռուլետ բրնձով և բանջարեղենով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/12/tartaletka-voloric-8-420x400.jpg)
Տարտալետկա ոլոռից՝ լցոնված կաթնաշոռով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/11/axcan-snkov-bazukov-5-420x400.jpg)
Աղցան սնկով և բազուկով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/perlovka-msov-snkov-5-420x400.jpg)
Պերլովկա մսով և սնկով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/09/dzvov-brindz-chinakan-dzevov-7-420x400.jpg)
Ձվով բրինձ չինական ձևով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/09/italakan-utest-timbal-smbukov-12-420x400.jpg)
Իտալական ուտեստ «Տիմբալ» սմբուկով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/banjarexenayin-sote-kanach-volorov-5-420x400.jpg)
Բանջարեղենային սոթե կանաչ ոլոռով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/apur-havi-msi-gndiknerov-9-420x400.jpg)
Ապուր հավի մսի գնդիկներով