ոլոռ
թարգմանություն՝ на русском - горох, in English - pea
Ոլոռի հայրենիքը հին Եգիպտոսն է, որտեղ էլ առաջին անգամ հասկացել են այս մթերքի կարևորությունն ու սննդարարությունը: Այն պարունակում է մեծ քանակությամբ սպիտակուցներ, ցինկ, ինչպես նաև B և K խմբի վիտամիններ:
Ոլոռն օգտագործում են պահածոյացված, թարմ և սառեցված վիճակում: Պետք է ուշադրություն դարձնել, որ պահածոյացված ոլոռն ունենա առողջ գույն և չոր չլինի:
Ոլոռը լայնորեն օգտագործում են ապուրներ, կրեմ-ապուրներ, կարկանդակներ ու աղցաններ պատրաստելու մեջ:
Այս համեղ բաղադրատոմսերը դուր կգան ինչպես Ձեզ, այնպես էլ Ձեր ընտանիքի անդամներին:

Պահածոյացրած ոլոռ ձմռան համար

Կանաչ ոլոռով և սպանախով պիրոգ

Վինեգրետ ջեռոցում

Բրինձ բանջարեղենով

Մսով ռուլետ բրնձով և բանջարեղենով

Տարտալետկա ոլոռից՝ լցոնված կաթնաշոռով

Աղցան սնկով և բազուկով

Պերլովկա մսով և սնկով

Ձվով բրինձ չինական ձևով

Իտալական ուտեստ «Տիմբալ» սմբուկով

Բանջարեղենային սոթե կանաչ ոլոռով

Ապուր հավի մսի գնդիկներով