ուրց
թարգմանություն՝ на русском - чабрец, in English - thyme
Ուրցը հրաշալի խոտաբույս է, որն օգտագործվում է ինչպես թարմ, այնպես էլ չորացված վիճակում: Այն հայտնի է իր թարմեցնող համով ու անուշաբույր հոտով: Խոհարարության մեջ հիմնականում օգտագործվում է ուրցի տերևները: Այն ավելացնում են թեյերի, մսային, ձկնային ու բանջարեղենային կերակուրների մեջ, ինչպես նաև համեմում ապուրներն ու սոուսները:
Այս յուրահատուկ բաղադրատոմսերը հեշտ են պատրաստվում և միաժամանակ շատ համեղ են:
Տոնական ուտեստ հավով ու խնձորով
Հավ գարեջրով
Հավ ՝ պատրաստված խաղողով և նուշով
Տավարի միս ` համեմունքներով
Կարտոֆիլով և դդմիկով ուտեստ
Բանջարեղենային պիրոգ
Գինով սոուս ՛՛Beurre rouge՛՛ մսի համար
Կարտոֆիլի շերտերը պանրով
Սոխով մարմելադ
Սնկով լցոնված հավ
Ռագու հավի մսով
Խոզի միսը սնկով