ուրց
թարգմանություն՝ на русском - чабрец, in English - thyme
Ուրցը հրաշալի խոտաբույս է, որն օգտագործվում է ինչպես թարմ, այնպես էլ չորացված վիճակում: Այն հայտնի է իր թարմեցնող համով ու անուշաբույր հոտով: Խոհարարության մեջ հիմնականում օգտագործվում է ուրցի տերևները: Այն ավելացնում են թեյերի, մսային, ձկնային ու բանջարեղենային կերակուրների մեջ, ինչպես նաև համեմում ապուրներն ու սոուսները:
Այս յուրահատուկ բաղադրատոմսերը հեշտ են պատրաստվում և միաժամանակ շատ համեղ են:

Տեֆտելի լոլիկի մածուկով

Վրացական ուտեստ ”Լոբիո”

Տավարի կողոսկրեր ջեռոցում

Հավի միսը շերտավոր խմորի մեջ

Ոսպով և հավով ուտեստ

Տնական բուժենինա

Խոզապուխտով ռուլետ

Հավի կրծքամիս սերուցքով

Նարինջով սառը թեյ