չամիչ
թարգմանություն՝ на русском - изюм, in English - raisins
Հաճախ մարդկանց ունիկալությունն ու գեղեցկությունը նկարագրելու համար օգտագործում են չամիչ ածականը J
Խաղողի հատիկները վերամշակման ենթարկելով ստանում են չամիչ, այլ կերպ ասած խաղողի չիրը: Վերջինս պարունակում է PP, B խմբի վիտամիններ, ֆոսֆոր, կալիում, որոնց շնորհիվ էլ կարգավորում է սրտի,լյարդի, նյարդային ու մկանային համակարգերի աշխատանքը:
Չամիչով պատրաստում են բուլկիներ, կեքսեր, թխվածքաբլիթներ, ռուլետներ ու տորթեր: Շատ համեղ են հատկապես չամիչով հացերը:
Հետաքրքիր ու համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք շատ հեշտ են պատրաստվում:

Չամիչով բուլկի

Չամիչով, չրերով և ընկուզեղենով փլավ

Զատիկի պիրոգ

Կաթնաշոռով և չամիչով թխվածք

Շոկոլադե կեքս

Մյուսլի չրերով

Հավի փափկամսով ֆրանսիական աղցան

Ռուլետ կակաչի սերմով և հալվայով

Գազարով և խնձորով «քաղցր երշիկ»

Մսով ռուլետ սպանախով

Աղցան ”Կարիբյան”

Լվովյան շոռակարկանդակ