չամիչ
թարգմանություն՝ на русском - изюм, in English - raisins
Հաճախ մարդկանց ունիկալությունն ու գեղեցկությունը նկարագրելու համար օգտագործում են չամիչ ածականը J
Խաղողի հատիկները վերամշակման ենթարկելով ստանում են չամիչ, այլ կերպ ասած խաղողի չիրը: Վերջինս պարունակում է PP, B խմբի վիտամիններ, ֆոսֆոր, կալիում, որոնց շնորհիվ էլ կարգավորում է սրտի,լյարդի, նյարդային ու մկանային համակարգերի աշխատանքը:
Չամիչով պատրաստում են բուլկիներ, կեքսեր, թխվածքաբլիթներ, ռուլետներ ու տորթեր: Շատ համեղ են հատկապես չամիչով հացերը:
Հետաքրքիր ու համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք շատ հեշտ են պատրաստվում:
Չամիչով բուլկի
Կուլիչ
Սլավոնական կուլիչ թթվասերով
Չրերով կոնֆետներ
Ջեմով մինի – բիսկվիթներ
Չրերով և դարչինով ռուլետ
Խնձորով և կաթնաշոռով ոլորահաց
Հունական կարկանդակներ “Միլոպիտակյա”
Գազարով պահքային կարկանդակ
Կրուասան խնձորի միջուկով
Լցոնված խնձոր
Կաթնաշոռով բուլկի «Վարդեր»