չիպս
թարգմանություն՝ на русском - чипсы, in English - chips
Երիտասարդության շրջանում մեծ պահանջարկ վայելող այս նախուտեստներն առանձնանում են իրենց համով ու հոտով: Չիպսի հիմքում ընկած է կարտոֆիլը, սակայն բացի դասական տարբերակից մեծ ճանաչում են վայելում պանրի, խոզապուխտի, խորովածի, կծու պղպեղի համով չիպսերը:
Կարծիք կա, որ չիպսը վնասակար է առողջությանը, սակայն դա թյուր կարծիք է, քանի որ այն պարունակում է C, B1, B2, B6, B9, PP, K վիտամիններ, ինչպես նաև կալիում, կալցիում և ֆոսֆոր:
Չիպսերը հրաշալի համադրվում են սոուսների, գարեջրի ու որոշ ապուրների հետ:
Ձեզ ենք առաջարկում համեղ բաղադրատոմսեր:
![xozapuxtov-panrov-axcan](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/05/xozapuxtov-panrov-axcan-8-420x400.jpg)
Խոզապուխտով և չիպսով աղցան
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/04/arevacaghik-3-420x400.jpg)
Աղցան ”Արևածաղիկ”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/axcan-arevacaxik-16-420x400.jpg)
Աղցան “Արևածաղիկ”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/panrov-naxutest-chipseri-mej-5-420x400.jpg)
Պանրով նախուտեստ չիպսերի մեջ