չիր ծիրանի
թարգմանություն՝ на русском - абрикосовый сухофрукт, in English - apricot dried fruit
Հայկական ծիրանի մասին գիտեն ամբողջ աշխարհում: Այն, իր համի ու սննդարարության շնորհիվ, մեծ պահանջարկ է վայելում նաև մեր երկրի սահմաններից դուրս:
Պարունակում է A, B, C, H, E, P վիտամիններ, երկաթ, յոդ, կալիում, կալցիում, շաքար և ֆոսֆոր, որոնք կարգավում են սիրտ-անոթային համակարգի, գլխի աշխատանքը, ինչպես նաև կարգավորում արյան շրջանառությունը:
Ծիրանից պատրաստում են ծիրանի չիր, որը, ի տարբերություն ջեմերի, օշարակների ու մուրաբաների, լիովին պահպանում է վիտամինները: Ծիրանի չիրը կարող եք պահպանել ամբողջ տարին և օգտագործել բրնձով փլավի, ինչպես նաև այլ ուտեստների պատրաստման մեջ:
Նման բաղադրատոմսերը կօգնեն Ձեզ համեղ կերակուրներ պատրաստել:
Տորթ «Իմաստուն հրեա»
Տորթ “Կանացի քմահաճույք”
Չամիչով, չրերով և ընկուզեղենով փլավ
Մյուսլի չրերով
Շոկոլադե տորթ ծիրանաչրով
Ընկույզով տորթ իրիսային կրեմով
Տորթ Զահեր
Ծիրանով ռուլետ
Տորթ “Caprice”
Չրերով կոնֆետներ
Բալով ժելե սալորաչրի բարձիկի վրա
Պահքային կոնֆետներ