չիր ծիրանի
թարգմանություն՝ на русском - абрикосовый сухофрукт, in English - apricot dried fruit
Հայկական ծիրանի մասին գիտեն ամբողջ աշխարհում: Այն, իր համի ու սննդարարության շնորհիվ, մեծ պահանջարկ է վայելում նաև մեր երկրի սահմաններից դուրս:
Պարունակում է A, B, C, H, E, P վիտամիններ, երկաթ, յոդ, կալիում, կալցիում, շաքար և ֆոսֆոր, որոնք կարգավում են սիրտ-անոթային համակարգի, գլխի աշխատանքը, ինչպես նաև կարգավորում արյան շրջանառությունը:
Ծիրանից պատրաստում են ծիրանի չիր, որը, ի տարբերություն ջեմերի, օշարակների ու մուրաբաների, լիովին պահպանում է վիտամինները: Ծիրանի չիրը կարող եք պահպանել ամբողջ տարին և օգտագործել բրնձով փլավի, ինչպես նաև այլ ուտեստների պատրաստման մեջ:
Նման բաղադրատոմսերը կօգնեն Ձեզ համեղ կերակուրներ պատրաստել:

Տորթ «Իմաստուն հրեա»

Տորթ “Կանացի քմահաճույք”

Չամիչով, չրերով և ընկուզեղենով փլավ

Մյուսլի չրերով

Շոկոլադե տորթ ծիրանաչրով

Ընկույզով տորթ իրիսային կրեմով

Տորթ Զահեր

Ծիրանով ռուլետ

Տորթ “Caprice”

Չրերով կոնֆետներ

Բալով ժելե սալորաչրի բարձիկի վրա

Պահքային կոնֆետներ