պաղպաղակ
թարգմանություն՝ на русском - мороженое, in English - ice cream
Պաղպաղակն ամենահամեղ աղանդերն է համարվում: Այն ստանում են կաթի, սերուցքի ու շաքարավազի խառնուրդից: Վերջինս լինում է տարբեր տեսակների: Հայտնի են շոկոլադե, վանիլային, մրգային, հատապտղային, կաթնային և կարամելային տեսակները: Բացի այդ պաղպաղակը լինում է վաֆլիապատ, շոկոլադապատ, ջնարակապատ, ինչպես նաև պատված ընկույզով ու պնդուկով:
Պաղպաղակը համտեսում են և որպես առանձին ուտեստ, և հաճախ ավելացնում են տարբեր դեսերտների, թխվածքների ու սուրճի մեջ:
Այս բաղադրատոմսերը խոստանում են զարմացնել Ձեզ:
![katnashorov-bananov-desert](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/05/katnashorov-bananov-desert-5-420x400.jpg)
Կաթնաշոռով և բանանով դեսերտ
![shokolade-tort-paghpaghak](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/05/shokolade-tort-paghpaghak-11-420x400.jpg)
Շոկոլադե տորթ պաղպաղակ
![shokolade-tort-paxpaxak](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/05/shokolade-tort-paxpaxak-8-420x400.jpg)
Շոկոլադե տորթ-պաղպաղակ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/ananasov-pancake-shokoladov-8-420x400.jpg)
Անանուխով փանքեյք շոկոլադով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/nrbablit-axander-katnashorov-7-420x400.jpg)
Նրբաբլիթ – աղանդեր կաթնաշոռով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/04/surch-glyase-3-420x400.jpg)
Սուրճ գլյասե