պանիր բրինզա
թարգմանություն՝ на русском - брынза, in English - bryndza
Բրինզան պանրի տեսակ է, որը պատրաստվում է կովի, այծի կամ գառան կաթից։ Այն բուլղարական, ռումինական, մոլդովական, օսեթական խոհանոցների անբաժան մասն է կազմում։ Դրանից պատրաստվում են միջուկներ կարկանդակների համար, մատուցվում են մսային ուտեստների ու ապուրների հետ։ Բրինզա պանրի պատրաստման եղանակին կարող եք ծանոթանալ՝ կարդալով Ինչպես պանիր պատրաստել տան պայմաններում հոդվածը։
Ներկայացնում ենք բրինզայով պատրաստվող ամենահամեղ բաղադրատոմսերը։
![բուլղարական-աղցան-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/08/բուլղարական-աղցան-1.jpg)
Բուլղարական աղցան
![Կարտոֆիլով-թխուկ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/07/Կարտոֆիլով-թխուկ-1.jpg)
Կարտոֆիլով թխուկ
![բրնձով-աղցան-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/07/բրնձով-աղցան-1.jpg)
Բրնձով ու պանրով աղցան
![լցոնած-պղպեղ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/05/լցոնած-պղպեղ-1.jpg)
Պանրով լցոնված պղպեղ
![Սպանախով-կարկանդակ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/Սպանախով-կարկանդակ-1.jpg)
Սպանախով ու պանրով կարկանդակ
![կարկանդակ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/02/կարկանդակ-1-1.jpg)
Օսեթական կարկանդակ