պանիր մասկարպոնե
թարգմանություն՝ на русском - Сыр Маскарпоне, in English - Mascarpone Cheese
Աշխարհում հայտնի պանիր Մասկարպոնեն պատրաստվում է բարձր յուղայնության սերուցքի ու կիտրոնաթթվի կամ գինու թթվի միախառնումից: Այն պարունակում է A, C, PP и K և B խմբի վիտամիններ, ինչպես նաև երկաթ, կալցում ու կալիում:
Իր յուրահատուկ համի շնորհիվ, թերևս, միակ պանիրն է, որը լայնորեն օգտագործվում է հրուշակագործության մեջ: Նրանով պատրաստում են ամենահայտնի տորթերից մեկը՝ Տիրամիսուն, ինչպես նաև մի շարք դեսերտներ ու թխվածքներ: Մասկարպոնեն հրաշալի համադրվում է մրգերի հետ, իսկ իտալական խոհանոցում այն մի շարք սոուսների հիմքն է հանդիսանում:
Այստեղ կգտնեք այն բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է Մասկարպոնե:
Տիրամիսու
Տորթ ”Շեկլիկ”
Սև հաղարջով աղանդեր
Չիզքեյք հատապտղային ժելեով
Ծիրանով տորթ
«Հրեշտակային» բիսկվիթով տորթ
Նախուտեստ կարմիր ձկնկիթով
Կիտրոնով աղանդեր
Չիզքեյք ”Red Velvet”
Քափքեյք ՛՛Red Velvet”
Ելակով չիզքեյք բաժակի մեջ
Բանանով քափքեյք