պանիր մասկարպոնե
թարգմանություն՝ на русском - Сыр Маскарпоне, in English - Mascarpone Cheese
Աշխարհում հայտնի պանիր Մասկարպոնեն պատրաստվում է բարձր յուղայնության սերուցքի ու կիտրոնաթթվի կամ գինու թթվի միախառնումից: Այն պարունակում է A, C, PP и K և B խմբի վիտամիններ, ինչպես նաև երկաթ, կալցում ու կալիում:
Իր յուրահատուկ համի շնորհիվ, թերևս, միակ պանիրն է, որը լայնորեն օգտագործվում է հրուշակագործության մեջ: Նրանով պատրաստում են ամենահայտնի տորթերից մեկը՝ Տիրամիսուն, ինչպես նաև մի շարք դեսերտներ ու թխվածքներ: Մասկարպոնեն հրաշալի համադրվում է մրգերի հետ, իսկ իտալական խոհանոցում այն մի շարք սոուսների հիմքն է հանդիսանում:
Այստեղ կգտնեք այն բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է Մասկարպոնե:
Թխվածքաբլիթով տորթ առանց թխելու
Շոկոլադե կեքս պիստակով
Տորթ Սրտիկ
Տորթ Ծիածան
Բուլկի ”Սիննաբոն”
Մրգային միջուկով քափքեյք
Տորթ “Տիրամիսու”
Գազարով և կաթնաշոռով խորտիկ-տորթ
Կոկոսով ամանորյա տորթ
Երկշերտ չիզքեյք
Տորթ թավայի մեջ
Ընկույզով տորթ նրբաբլիթներից