պանիր մոցարելլա
թարգմանություն՝ на русском - сыр моцарелла, in English - mozzarella cheese
Մոցարելլա պանիրն արտադրվում է Իտալիայում, որը հնեցման չի ենթարկվում: Մոցարելլան գոմեշի (Մոցարելլա Բուֆֆալո) կամ կովի (Մոցարելլա Ֆիոր դե լատտե) կաթից թարմ քամված կաթնաշոռ է։ Նախքան հայտնի գնդերը ձևավորելը, կրեմանման խառնուրդը տաք ջրում տաքացնում են և ձեռքերով ձգում։ Պանիրը վաճառվում է կամ գնդիկներով, կամ էլ աղաջրի մեջ։
Այս պանիրն աշխարհում լայն տարածում ունի: Սովորաբար այն ուտում են ձիթայուղով, աղով և պղպեղով, կամ օգտագործում լոլիկով սենդվիչների և, իհարկե, պիցցաների մեջ։
Վստահ ենք, որ Ձեզ դուր կգան ստորև ներկայացված բաղադրատոմսերը:

Ջեռեփուկ պանրով

Պարմեջանա սմբուկով

Կանելոնի մսային միջուկով

Սնկով և հավի մսով ջեռեփուկ

Կալցոնե

Պիրոգ ձկով

Սնկով և պանրով կարկանդակ

Պիցցա-տորթ

Լոլիկով և տաքդեղով կանապե

Մսով շերտավոր ռուլետ

Համեղ պիցցա 5 րոպեում

“Փակ” պիցցա