պանիր մոցարելլա
թարգմանություն՝ на русском - сыр моцарелла, in English - mozzarella cheese
Մոցարելլա պանիրն արտադրվում է Իտալիայում, որը հնեցման չի ենթարկվում: Մոցարելլան գոմեշի (Մոցարելլա Բուֆֆալո) կամ կովի (Մոցարելլա Ֆիոր դե լատտե) կաթից թարմ քամված կաթնաշոռ է։ Նախքան հայտնի գնդերը ձևավորելը, կրեմանման խառնուրդը տաք ջրում տաքացնում են և ձեռքերով ձգում։ Պանիրը վաճառվում է կամ գնդիկներով, կամ էլ աղաջրի մեջ։
Այս պանիրն աշխարհում լայն տարածում ունի: Սովորաբար այն ուտում են ձիթայուղով, աղով և պղպեղով, կամ օգտագործում լոլիկով սենդվիչների և, իհարկե, պիցցաների մեջ։
Վստահ ենք, որ Ձեզ դուր կգան ստորև ներկայացված բաղադրատոմսերը:
Լոլիկով և խոզապուխտով պիցցա
Լազանյա խոզի մսով
Բուրիտո
Բանջարեղենային լազանյա
Պիցցա-ռուլետ “Սթրոմբոլի”