պանիր պարմեզան
թարգմանություն՝ на русском - сыр пармезан, in English - parmesan cheese (Parmigiano-Reggiano)
Պարմեզանը համարվում է թերևս ամենաչոր ու պինդ պանիրը: Օրիգինալ Փարմիջանո-Ռեջանո պանիրը կարող է արտադրվել միայն Իտալիայի Էմիլյա-Ռոմանյա և Լոմբարդիա գավառներում։ Այս պանրի հիմքում ընկած է կովի կաթը: 1-3 տարի հնեցված պանիրը սովորաբար ունենում է կարամելային և սուր բույր, ինչպես նաև ձիգ է և չոր։ Հայտնի են Պարմեզան պանրի Fresco, Vecchio և Stravecchio տեսակները:
Այս պանիրը իտալական խոհանոցի անբաժան մասն է: Այն քերած վիճակում հարմար է օգտագործել աղցանների, պիցցաների, Ռիզոտտոյի մեջ, իսկ պինդ վիճակում սովորաբար ավելացնում են ապուրների ու սոուսների մեջ։
Վստահ ենք, որ Ձեզ դուր կգան մեր առաջարկած բաղադրատոմսերը:
![ֆոնդյու](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2019/02/ֆոնդյու.jpg)
Պանրային ֆոնդյու
![բրոկոլիով-ապուր](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2019/02/բրոկոլիով-ապուր.jpg)
Բրոկոլիով ապուր
![մսով-ռուլետ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/12/մսով-ռուլետ-1.jpg)
Մսով ռուլետ շերտավոր խմորի մեջ
![սուլուգունի տապակած](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/09/տապակած-սուլուգունի-1-1.jpg)
Տապակած սուլուգունի
![դդմիկով-ու-մսով-ուտեստ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/05/դդմիկով-ու-մսով-ուտեստ-1.jpg)
Դդմիկով ու մսով նավակներ
![ռիզոտտո-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/05/ռիզոտտո-1.jpg)
Ռիզոտտո բադի մսով
![Սպանախով-սպագետտի-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/03/Սպանախով-սպագետտի-1.jpg)
Սպանախով սպագետտի
![սնկով-տարտալետկաներ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2018/02/սնկով-տարտալետկաներ-1.jpg)
Սնկով տարտալետկաներ
![Հավ-ջեռոցում-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/11/Հավ-ջեռոցում-1.jpg)
Հավ ջեռոցում
![սոուս պեստո](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/Glavnoe-foto-12.jpg)
Սոուս պեստո
![սպագետտի](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/Glavnoe-foto-7.jpg)
Սպագետտի կարբոնարա
![kesar-shampinionov](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/05/kesar-shampinionov-5-420x400.jpg)
Աղցան ”Կեսար շամպինիոնով”