պանիր պարմեզան
թարգմանություն՝ на русском - сыр пармезан, in English - parmesan cheese (Parmigiano-Reggiano)
Պարմեզանը համարվում է թերևս ամենաչոր ու պինդ պանիրը: Օրիգինալ Փարմիջանո-Ռեջանո պանիրը կարող է արտադրվել միայն Իտալիայի Էմիլյա-Ռոմանյա և Լոմբարդիա գավառներում։ Այս պանրի հիմքում ընկած է կովի կաթը: 1-3 տարի հնեցված պանիրը սովորաբար ունենում է կարամելային և սուր բույր, ինչպես նաև ձիգ է և չոր։ Հայտնի են Պարմեզան պանրի Fresco, Vecchio և Stravecchio տեսակները:
Այս պանիրը իտալական խոհանոցի անբաժան մասն է: Այն քերած վիճակում հարմար է օգտագործել աղցանների, պիցցաների, Ռիզոտտոյի մեջ, իսկ պինդ վիճակում սովորաբար ավելացնում են ապուրների ու սոուսների մեջ։
Վստահ ենք, որ Ձեզ դուր կգան մեր առաջարկած բաղադրատոմսերը:
Բրոկոլիով և սերուցքային սոուսով պաստա
Բանջարեղենային խորտիկ
Յուրահատուկ սպագետտի
Կանելոնի
Պաստա Բոլոնեզ սոուսով
Տապակած կարտոֆիլ ջեռոցում
Պարմեջանա սմբուկով
Լազանյա «Բոլոնեզ» սոուսով
Իտալական ուտեստ «Տիմբալ» սմբուկով
Սպանախով իտալական ուտեստ ՛՛Pasqualina՛՛
Մսային գնդիկներ լոլիկի սոուսի մեջ
Մակարոն պեստո սոուսով