պանիր պարմեզան

թարգմանություն՝ на русском - сыр пармезан, in English - parmesan cheese (Parmigiano-Reggiano)

Պարմեզանը համարվում է թերևս ամենաչոր ու պինդ պանիրը: Օրիգինալ Փարմիջանո-Ռեջանո պանիրը կարող է արտադրվել միայն Իտալիայի Էմիլյա-Ռոմանյա և Լոմբարդիա գավառներում։ Այս պանրի հիմքում ընկած է կովի կաթը: 1-3 տարի հնեցված պանիրը սովորաբար ունենում է կարամելային և սուր բույր, ինչպես նաև ձիգ է և չոր։  Հայտնի են Պարմեզան պանրի Fresco, Vecchio և Stravecchio  տեսակները:

Այս պանիրը իտալական խոհանոցի անբաժան մասն է: Այն քերած վիճակում հարմար է օգտագործել աղցանների, պիցցաների, Ռիզոտտոյի մեջ, իսկ պինդ վիճակում սովորաբար ավելացնում են ապուրների ու սոուսների մեջ։

Վստահ ենք, որ Ձեզ դուր կգան մեր առաջարկած բաղադրատոմսերը:

brokoliov-serucqayin-sousov-pasta
Բրոկոլիով և սերուցքային սոուսով պաստա
Բանջարեղենային խորտիկ
Յուրահատուկ սպագետտի
Յուրահատուկ սպագետտի
caneloni-bokonyez-sousov
Կանելոնի
Պաստա Բոլոնեզ սոուսով
Տապակած կարտոֆիլ ջեռոցում
Պարմեջանա սմբուկով
Լազանյա «Բոլոնեզ» սոուսով
Իտալական ուտեստ «Տիմբալ» սմբուկով
Սպանախով իտալական ուտեստ ՛՛Pasqualina՛՛
Մսային գնդիկներ լոլիկի սոուսի մեջ
Մակարոն պեստո սոուսով
...23