պանիր պարմեզան
թարգմանություն՝ на русском - сыр пармезан, in English - parmesan cheese (Parmigiano-Reggiano)
Պարմեզանը համարվում է թերևս ամենաչոր ու պինդ պանիրը: Օրիգինալ Փարմիջանո-Ռեջանո պանիրը կարող է արտադրվել միայն Իտալիայի Էմիլյա-Ռոմանյա և Լոմբարդիա գավառներում։ Այս պանրի հիմքում ընկած է կովի կաթը: 1-3 տարի հնեցված պանիրը սովորաբար ունենում է կարամելային և սուր բույր, ինչպես նաև ձիգ է և չոր։ Հայտնի են Պարմեզան պանրի Fresco, Vecchio և Stravecchio տեսակները:
Այս պանիրը իտալական խոհանոցի անբաժան մասն է: Այն քերած վիճակում հարմար է օգտագործել աղցանների, պիցցաների, Ռիզոտտոյի մեջ, իսկ պինդ վիճակում սովորաբար ավելացնում են ապուրների ու սոուսների մեջ։
Վստահ ենք, որ Ձեզ դուր կգան մեր առաջարկած բաղադրատոմսերը:
Կարտոֆիլի շերտերը պանրով
Tagliatelle մակարոն բոլոնեզ սոուսով
Լցոնված հավ
Պաստա Կարբոնարա
Պաստա “Ֆետուչինի”
Պաստա Կարբոնարա
Ռիզոտտո սնկով
Պանրով և ձվով խորտիկ
Պանրով զամբյուղներ
Աղցան Կեսար
Տապակած պանիր
Օրիգինալ պաստա