պանիր սուլուգունի
թարգմանություն՝ на русском - сыр сулугуни, in English - sulguni cheese
Սուլուգունի պանրի հայրենիքը համարվում է Վրաստանը: Հնում այս պանիրը ստանում էին այծի կաթից, սակայն այժմ նախապատվությունը տրվում է կովի կաթին:
Սուլուգունին հայտնի է իր աղիությամբ և լայնորեն օգտագործվում է խոհարարության մեջ: Նրանով պատրաստում են աղցաններ, բուտերբրոդներ ու սենդվիչներ: Վերջինս հրաշալի տապակվում է, այդ իսկ պատճառով հաճախ այն ավելացնում են ջեռեփուկների, շերտավոր խմորով պատրաստված ուտեստների մեջ:
Համալրեք Ձեր խոհանոցի կերակրացանկը մեր առաջարկած ազնվամորիով բաղադրատոմսերով:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/tapakvac-panir-6-420x400.jpg)
Տապակած պանիր
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/xachapuri-10-420x400.jpg)
Խաչապուրի