պանիր ֆետա
թարգմանություն՝ на русском - сыр фета, in English - Chees Feta
Ֆետան ամբողջ աշխարհում հայտնի այն պանիրներից է, որի անունը պայմանավորված է ստեղծման վայրով։ Իսկական Ֆետա պանիրն արտադրված է Հունաստանում կամ Լեսբոս կղզում։ Կազմված է առնվազն 70% ոչխարի կաթից և 30% այծի կաթից։ Ֆետա պանիրը ստանում են թարմ քամած կաթնաշոռն աղաջրի մեջ թրջելով, որը սովորաբար հնեցման է ենթարկվում մոտ 3 ամիս:
Այս պանիրը լայնորեն օգտագործում են խոհարարության մեջ: Այն կարող եք ձիթայուղի մեջ տապակել և աղցանների կամ սենդվիչների մեջ ավելացնել, նրանով պատրաստում են կարկանդակներ, խաչապուրիներ։ Մեքսիկական ուտեստներում երբեմն Քոթիհա-ի փոխարեն Ֆետա են օգտագործում։
Ձեզ ենք առաջարկում այս բաղադրատոմսերը:

Բանջարեղենային աղցան ֆետա պանրով

Իսպանական աղցան շամպինիոնով

Հավով ռուլետ ֆետա պանրով

Ընկույզով ու ֆետա պանրով գնդիկներ

Բանջարեղենային աղցան

Կարտոֆիլով և պանրով օլադի

Բանջարեղենով և Ֆետա պանրով կարկանդակ

Կարտոֆիլով և պանրով օլադի

Բազուկով կոտլետ

Հունական աղցան նորովի

Աղցան Կեսար

Պիցցա «Արև»