պանիր ֆետա
թարգմանություն՝ на русском - сыр фета, in English - Chees Feta
Ֆետան ամբողջ աշխարհում հայտնի այն պանիրներից է, որի անունը պայմանավորված է ստեղծման վայրով։ Իսկական Ֆետա պանիրն արտադրված է Հունաստանում կամ Լեսբոս կղզում։ Կազմված է առնվազն 70% ոչխարի կաթից և 30% այծի կաթից։ Ֆետա պանիրը ստանում են թարմ քամած կաթնաշոռն աղաջրի մեջ թրջելով, որը սովորաբար հնեցման է ենթարկվում մոտ 3 ամիս:
Այս պանիրը լայնորեն օգտագործում են խոհարարության մեջ: Այն կարող եք ձիթայուղի մեջ տապակել և աղցանների կամ սենդվիչների մեջ ավելացնել, նրանով պատրաստում են կարկանդակներ, խաչապուրիներ։ Մեքսիկական ուտեստներում երբեմն Քոթիհա-ի փոխարեն Ֆետա են օգտագործում։
Ձեզ ենք առաջարկում այս բաղադրատոմսերը:
![havi-papkamsov-axcan](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/02/havi-papkamsov-axcan-9-420x400.jpg)
Հավի փափկամսով և մանդարինով աղցան
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/spanaxov-lolikov-rulet-9-420x400.jpg)
Սպանախով և լոլիկով ռուլետ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/10/tartaletkaner-lolikov-panrov-8-420x400.jpg)
Տարտալետկաներ լոլիկով և պանրով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/hunakan-axcan-7-420x400.jpg)
Հունական աղցան
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/07/buxacha-7-420x400.jpg)
Բուգացա
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/banjarexenayin-axcan-feta-panrov-5-420x400.jpg)
Բանջարեղենային աղցան ֆետա պանրով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/bulxarakan-axcan-10-420x400.jpg)
Բուլղարական աղցան
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/11/hunakan-axcan-6-420x400.jpg)
Հունական աղցան
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/spanaxov-karkandak-8-420x400.jpg)
Սպանախով կարկանդակ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/kartofilov-pizza-10-420x400.jpg)
Կարտոֆիլով պիցցա