պանիր

թարգմանություն՝ на русском - сыр, in English - Chees

Պանիրը կաթից պատրաստվող սննդամթերք է, որին նաև անվանում են «խոհանոցի արքա»: Պանրի սննդային արժեքը պայմանավորված է սպիտակուցների, կաթնայուղի, ամինաթթուների, A, B և PP վիտամինների, կալցիումի և ֆոսֆորի աղերի պարունակությամբ։
Պանրի պատրաստման մեջ մեծ դերակատարություն ունի մի քանի պայման`
Կաթի տեսակը. պանրի պատրաստման մեջ կաթը մեծ նշանակությունը ունի: Կովի կաթը ամենանուրբն է` սերուցքային, քաղցրավուն բույրով, ինչն էլ պանրին հաճելի բույր է հաղորդում։
Արտադրող երկիրը. կարևոր է այն երկիրը, որտեղ առաջինն են բացահայտել և արտադրել պանիրը։
Հնեցումը. հնեցման ժամանակ պանիրները դառնում են հատիկային, հարթ, փխրուն կամ կրեմային: Քիչ հնեցված պանիրները փափուկ են։

Աշխարհում հայտնի են պանիրների տարբեր տեսակները, որոնք ունեն իրենց յուրահատուկ համն ու բույրը:
Պանիրը լայնորեն օգտագործվում է խոհարարության մեջ: Նրանով պատրաստումե ն կարկանդակներ, աղցաններ, տաք ուտեստներ: Այն ավելացնում են պիցցաների ու խաչապուրիների մեջ:
Համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք անպայման պետք է փորձեք:

Շոկոլադե աղանդեր
Հավի մսով և տանձով տաք աղցան
Պանրով ավստրիական տորթ ” Գաուդա ”
Ծիրանով ռուլետ
Պանրով և ծովախեցգետնի ձողիկներով աղցան
Աղցան ՛՛Ռաֆաելլո՛՛
Սոխով ապուր ֆրանսիական ձևով
Կաղամար՝ լցոնված բրնձով և սնկով
Ձկով պիրոգ
Հավի մսով և պանրով շնիցել
Ընկույզով և դարչինով բուլկի
Խնձորով և կաղամբով աղցան
...10...1516...20...