պանիր

թարգմանություն՝ на русском - сыр, in English - Chees

Պանիրը կաթից պատրաստվող սննդամթերք է, որին նաև անվանում են «խոհանոցի արքա»: Պանրի սննդային արժեքը պայմանավորված է սպիտակուցների, կաթնայուղի, ամինաթթուների, A, B և PP վիտամինների, կալցիումի և ֆոսֆորի աղերի պարունակությամբ։
Պանրի պատրաստման մեջ մեծ դերակատարություն ունի մի քանի պայման`
Կաթի տեսակը. պանրի պատրաստման մեջ կաթը մեծ նշանակությունը ունի: Կովի կաթը ամենանուրբն է` սերուցքային, քաղցրավուն բույրով, ինչն էլ պանրին հաճելի բույր է հաղորդում։
Արտադրող երկիրը. կարևոր է այն երկիրը, որտեղ առաջինն են բացահայտել և արտադրել պանիրը։
Հնեցումը. հնեցման ժամանակ պանիրները դառնում են հատիկային, հարթ, փխրուն կամ կրեմային: Քիչ հնեցված պանիրները փափուկ են։

Աշխարհում հայտնի են պանիրների տարբեր տեսակները, որոնք ունեն իրենց յուրահատուկ համն ու բույրը:
Պանիրը լայնորեն օգտագործվում է խոհարարության մեջ: Նրանով պատրաստումե ն կարկանդակներ, աղցաններ, տաք ուտեստներ: Այն ավելացնում են պիցցաների ու խաչապուրիների մեջ:
Համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք անպայման պետք է փորձեք:

ձվով համբուրգեր
Բեկոնով ու ձվով բուլկիներ
Կարտոֆիլով-թխուկ-1
Կարտոֆիլով թխուկ
Կարտոֆիլ-և-սմբուկ-ջեռոցում-1
Կարտոֆիլ և սմբուկ ջեռոցում
դդմիկով-ուտեստ-1
Դդմիկով ուտեստ լոլիկով ու պանրով
ձվածեղ
Ձվածեղ շերտավոր խմորի մեջ
լցոնված-լոլիկներ-1
Մսով լցոնած լոլիկներ
սմբուկով-ռուլետ-1
Սմբուկով ու պանրով ռուլետ
չորաբլիթներով-նրբերշիկ-1
Չորաբլիթներով նրբերշիկ
աղցան-հավի-կրծքամսով
Աղցան «Ներշնչանք»
պանրե-գնդիկներ-1
Պանրե գնդիկներ
խոզապուխտով-սպագետտի-1
Սպագետտի պանրով ու խոզապուխտով
Խոզապուխտով ու պանրով կարկանդակ
...23...10...