պանիր
թարգմանություն՝ на русском - сыр, in English - Chees
Պանիրը կաթից պատրաստվող սննդամթերք է, որին նաև անվանում են «խոհանոցի արքա»: Պանրի սննդային արժեքը պայմանավորված է սպիտակուցների, կաթնայուղի, ամինաթթուների, A, B և PP վիտամինների, կալցիումի և ֆոսֆորի աղերի պարունակությամբ։
Պանրի պատրաստման մեջ մեծ դերակատարություն ունի մի քանի պայման`
Կաթի տեսակը. պանրի պատրաստման մեջ կաթը մեծ նշանակությունը ունի: Կովի կաթը ամենանուրբն է` սերուցքային, քաղցրավուն բույրով, ինչն էլ պանրին հաճելի բույր է հաղորդում։
Արտադրող երկիրը. կարևոր է այն երկիրը, որտեղ առաջինն են բացահայտել և արտադրել պանիրը։
Հնեցումը. հնեցման ժամանակ պանիրները դառնում են հատիկային, հարթ, փխրուն կամ կրեմային: Քիչ հնեցված պանիրները փափուկ են։
Աշխարհում հայտնի են պանիրների տարբեր տեսակները, որոնք ունեն իրենց յուրահատուկ համն ու բույրը:
Պանիրը լայնորեն օգտագործվում է խոհարարության մեջ: Նրանով պատրաստումե ն կարկանդակներ, աղցաններ, տաք ուտեստներ: Այն ավելացնում են պիցցաների ու խաչապուրիների մեջ:
Համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք անպայման պետք է փորձեք:
![Սնկով-ու-կաթնաշոռով-պուդինգ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/12/Սնկով-ու-կաթնաշոռով-պուդինգ-1.jpg)
![Ձկով-կարկանդակ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/12/Ձկով-կարկանդակ-1.jpg)
![Հավի--բդիկներ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/12/Հավի-բդիկներ-1.jpg)
![տոնական-աղցան-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/12/տոնական-աղցան-1.jpg)
![Տոնական-խորտիկ-«Դեզ»-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/12/Տոնական-խորտիկ-«Դեզ»-1.jpg)
![կրիա](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/12/կրիա-1.jpg)
![լավաշով-ռուլետ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/12/լավաշով-ռուլետ-1.jpg)
![Հնդկահավով-ռուլետ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/11/Հնդկահավով-ռուլետ-1.jpg)
![Անգլիական-պիրոգ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/11/Անգլիական-պիրոգ-1.jpg)
![Մսով-ու-պանրով-պիրոգ-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/11/Մսով-ու-պանրով-պիրոգ-1.jpg)
![Տապակած-սմբուկ](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/Տապակած-սմբուկ.jpg)
![բրոկոլի-1](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/10/բրոկոլի-1.jpg)