պանիր

թարգմանություն՝ на русском - сыр, in English - Chees

Պանիրը կաթից պատրաստվող սննդամթերք է, որին նաև անվանում են «խոհանոցի արքա»: Պանրի սննդային արժեքը պայմանավորված է սպիտակուցների, կաթնայուղի, ամինաթթուների, A, B և PP վիտամինների, կալցիումի և ֆոսֆորի աղերի պարունակությամբ։
Պանրի պատրաստման մեջ մեծ դերակատարություն ունի մի քանի պայման`
Կաթի տեսակը. պանրի պատրաստման մեջ կաթը մեծ նշանակությունը ունի: Կովի կաթը ամենանուրբն է` սերուցքային, քաղցրավուն բույրով, ինչն էլ պանրին հաճելի բույր է հաղորդում։
Արտադրող երկիրը. կարևոր է այն երկիրը, որտեղ առաջինն են բացահայտել և արտադրել պանիրը։
Հնեցումը. հնեցման ժամանակ պանիրները դառնում են հատիկային, հարթ, փխրուն կամ կրեմային: Քիչ հնեցված պանիրները փափուկ են։

Աշխարհում հայտնի են պանիրների տարբեր տեսակները, որոնք ունեն իրենց յուրահատուկ համն ու բույրը:
Պանիրը լայնորեն օգտագործվում է խոհարարության մեջ: Նրանով պատրաստումե ն կարկանդակներ, աղցաններ, տաք ուտեստներ: Այն ավելացնում են պիցցաների ու խաչապուրիների մեջ:
Համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք անպայման պետք է փորձեք:

պիրոգ-1
Պանրով ու խոզապուխտով պիրոգ
դոֆինե կարտոֆիլ
Դոֆինե կարտոֆիլ ջեռոցում
դասական պանրային սոուս
Դասական պանրային սոուս
գրպանիկներ հավի մսով ու սնկով
Գրպանիկներ՝ հավի մսով ու սնկով
Արագ պիցցա թավայի մեջ
Էնչիլադա հավով
Մսային բաց պիրոգ
Արագ Աղցան Միմոզա
Պանրե տաշեղներ
xozapuxtov-panrov-kotlet
Խոզապուխտով և պանրով կոտլետ
havi-msov-tortilya-1
Հավի մսով տորտիլյա
banjarexenov-feta-panrov-utest-9
Բանջարեղենով և Ֆետա պանրով կարկանդակ
...67...10...