պանիր

թարգմանություն՝ на русском - сыр, in English - Chees

Պանիրը կաթից պատրաստվող սննդամթերք է, որին նաև անվանում են «խոհանոցի արքա»: Պանրի սննդային արժեքը պայմանավորված է սպիտակուցների, կաթնայուղի, ամինաթթուների, A, B և PP վիտամինների, կալցիումի և ֆոսֆորի աղերի պարունակությամբ։
Պանրի պատրաստման մեջ մեծ դերակատարություն ունի մի քանի պայման`
Կաթի տեսակը. պանրի պատրաստման մեջ կաթը մեծ նշանակությունը ունի: Կովի կաթը ամենանուրբն է` սերուցքային, քաղցրավուն բույրով, ինչն էլ պանրին հաճելի բույր է հաղորդում։
Արտադրող երկիրը. կարևոր է այն երկիրը, որտեղ առաջինն են բացահայտել և արտադրել պանիրը։
Հնեցումը. հնեցման ժամանակ պանիրները դառնում են հատիկային, հարթ, փխրուն կամ կրեմային: Քիչ հնեցված պանիրները փափուկ են։

Աշխարհում հայտնի են պանիրների տարբեր տեսակները, որոնք ունեն իրենց յուրահատուկ համն ու բույրը:
Պանիրը լայնորեն օգտագործվում է խոհարարության մեջ: Նրանով պատրաստումե ն կարկանդակներ, աղցաններ, տաք ուտեստներ: Այն ավելացնում են պիցցաների ու խաչապուրիների մեջ:
Համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք անպայման պետք է փորձեք:

narnjov-havi-msov-axcan
Նարնջով և հավի մսով աղցան
shertavor-xmorov-xxunjner
Շերտավոր խմորով խխունջներ
pizza-shertavor-xmorov
Շերտավոր խմորով պիցցա
dietik-pizza
Դիետիկ պիցցա առանց խմորի
panrov-kartofil
Պանրով կարտոֆիլ
pelmeniov-pirog
Պելմենիով պիրոգ
utest-msov-buyn
Ուտեստ ”Մսով բույն”
kartofil-fransiakan-dzevov
Կարտոֆիլ ֆրանսիական ձևով
xozapuxtov-panrov-axcan
Խոզապուխտով և չիպսով աղցան
havov-axcan
Հավի փափկամսով և լոլիկով աղցան
banjarexenayin-pirog
Բանջարեղենային պիրոգ
snkov-msov-lolikov-utest
Սնկով, մսով և լոլիկով ուտեստ
...78...10...