պանիր

թարգմանություն՝ на русском - сыр, in English - Chees

Պանիրը կաթից պատրաստվող սննդամթերք է, որին նաև անվանում են «խոհանոցի արքա»: Պանրի սննդային արժեքը պայմանավորված է սպիտակուցների, կաթնայուղի, ամինաթթուների, A, B և PP վիտամինների, կալցիումի և ֆոսֆորի աղերի պարունակությամբ։
Պանրի պատրաստման մեջ մեծ դերակատարություն ունի մի քանի պայման`
Կաթի տեսակը. պանրի պատրաստման մեջ կաթը մեծ նշանակությունը ունի: Կովի կաթը ամենանուրբն է` սերուցքային, քաղցրավուն բույրով, ինչն էլ պանրին հաճելի բույր է հաղորդում։
Արտադրող երկիրը. կարևոր է այն երկիրը, որտեղ առաջինն են բացահայտել և արտադրել պանիրը։
Հնեցումը. հնեցման ժամանակ պանիրները դառնում են հատիկային, հարթ, փխրուն կամ կրեմային: Քիչ հնեցված պանիրները փափուկ են։

Աշխարհում հայտնի են պանիրների տարբեր տեսակները, որոնք ունեն իրենց յուրահատուկ համն ու բույրը:
Պանիրը լայնորեն օգտագործվում է խոհարարության մեջ: Նրանով պատրաստումե ն կարկանդակներ, աղցաններ, տաք ուտեստներ: Այն ավելացնում են պիցցաների ու խաչապուրիների մեջ:
Համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք անպայման պետք է փորձեք:

kartofilov-pirog
Կարտոֆիլով պիրոգ
hskayakan-buterbrod
Հսկայական բուտերբրոդ
brokoli-havi-msov
Բրոկոլի հավի մսով
panrov-karkandak
Պանրով և կաթնաշոռով կարկանդակ
axcan-zatiki-buyn
Աղցան ”Զատիկի բույն”
pelmeni-jerocum
Պելմենի ջեռոցում
lconvac-dzuk
Լցոնված ձուկ
dzvov-mkner
Ձվով մկներ
axcan-snkere-dashtum
Աղցան ”Սնկերը դաշտում”
Աղցան տավարի մսով և նռով
snkov-pirog
Սնկով պիրոգ
snndarar-pizza
Սննդարար պիցցա
...89...20...