պապրիկա
թարգմանություն՝ на русском - паприка, in English - paprika
Պապրիկան կարմիր տաքդեղից պատրաստված համեմունք է, որը լայնորեն օգտագործվում է իսպանական, մեքսիկական, գերմանական ազգային ուտեստների պատրաստման մեջ: Բաց վարդագույն պապրիկան կծու է լինում, իսկ մուգ կարմիրն աչքի է ընկնում իր հաճելի համով:
Վերջինս օգտագործվում է ամենատարբեր ապուրներ ու աղցաններ պատրաստելու մեջ: Մսային կերակուրներին, հատկապես հավով պատրաստված, խորհուրդ է տրվում ավելացնել պապրիկա, քանի որ այն հրաշալի համ ու բույր է հաղորդում:
Ահա մի քանի համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք խորհուրդ է տալիս մեր շեֆ խոհարարը:
Ոսպով պահքային պելմեններ
Տապակած սուլուգունի
Մսով ռագու բանջարեղենով ու սնկով
Կարտոֆիլային չիպսեր
Պանրե գնդիկներ
Հավի նրբերշիկ
Կարմիր հաց
Լյարդ՝ կծու սոուսով
Խոզի միսը տնական ձևով
Շերտավոր խմորով խխունջներ
Շամպինիոնով կոտլետ
Հավի մսով և բանջարեղենով Բեֆստրոգանով