պապրիկա

թարգմանություն՝ на русском - паприка, in English - paprika

Պապրիկան կարմիր տաքդեղից պատրաստված համեմունք է, որը լայնորեն օգտագործվում է իսպանական, մեքսիկական, գերմանական ազգային ուտեստների պատրաստման մեջ: Բաց վարդագույն պապրիկան կծու է լինում, իսկ մուգ կարմիրն աչքի է ընկնում իր հաճելի համով:

Վերջինս օգտագործվում է ամենատարբեր ապուրներ ու աղցաններ պատրաստելու մեջ:  Մսային կերակուրներին, հատկապես հավով պատրաստված, խորհուրդ է տրվում ավելացնել պապրիկա, քանի որ այն հրաշալի համ ու բույր է հաղորդում:

Ահա մի քանի համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք խորհուրդ է տալիս մեր շեֆ խոհարարը:

ոսպով-պելմեններ
Ոսպով պահքային պելմեններ
սուլուգունի տապակած
Տապակած սուլուգունի
մսով-ռագու-1
Մսով ռագու բանջարեղենով ու սնկով
կարտոֆիլով-չիպս-1
Կարտոֆիլային չիպսեր
պանրե-գնդիկներ-1
Պանրե գնդիկներ
նրբերշիկ-1
Հավի նրբերշիկ
կարմիր-հաց
Կարմիր հաց
Լյարդ՝-կծու-սոուսով-1
Լյարդ՝ կծու սոուսով
Խոզի-միսը-տնական-ձևով-1
Խոզի միսը տնական ձևով
shertavor-xmorov-xxunjner
Շերտավոր խմորով խխունջներ
shampinionov-kotlet
Շամպինիոնով կոտլետ
befstroganov
Հավի մսով և բանջարեղենով Բեֆստրոգանով
12...