պապրիկա
թարգմանություն՝ на русском - паприка, in English - paprika
Պապրիկան կարմիր տաքդեղից պատրաստված համեմունք է, որը լայնորեն օգտագործվում է իսպանական, մեքսիկական, գերմանական ազգային ուտեստների պատրաստման մեջ: Բաց վարդագույն պապրիկան կծու է լինում, իսկ մուգ կարմիրն աչքի է ընկնում իր հաճելի համով:
Վերջինս օգտագործվում է ամենատարբեր ապուրներ ու աղցաններ պատրաստելու մեջ: Մսային կերակուրներին, հատկապես հավով պատրաստված, խորհուրդ է տրվում ավելացնել պապրիկա, քանի որ այն հրաշալի համ ու բույր է հաղորդում:
Ահա մի քանի համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք խորհուրդ է տալիս մեր շեֆ խոհարարը:
Հավի բուդ բրնձով և բանջարեղենով
Աղցան Կեսար
Տապակած կարտոֆիլ
Լահմաջո
Հավի մսով կոտլետ
Սթեյք լցոնված պանրով և սնկով
Տապակած կարտոֆիլ ջեռոցում
Հավ ՝ պատրաստված խաղողով և նուշով
Սիսեռով և մսով ուտեստ
Բուլղարական սառը ապուր վարունգով
Հավի կրծքամիս բրնձով և լոլիկով
Դդմիկով ռուլետներ