պապրիկա
թարգմանություն՝ на русском - паприка, in English - paprika
Պապրիկան կարմիր տաքդեղից պատրաստված համեմունք է, որը լայնորեն օգտագործվում է իսպանական, մեքսիկական, գերմանական ազգային ուտեստների պատրաստման մեջ: Բաց վարդագույն պապրիկան կծու է լինում, իսկ մուգ կարմիրն աչքի է ընկնում իր հաճելի համով:
Վերջինս օգտագործվում է ամենատարբեր ապուրներ ու աղցաններ պատրաստելու մեջ: Մսային կերակուրներին, հատկապես հավով պատրաստված, խորհուրդ է տրվում ավելացնել պապրիկա, քանի որ այն հրաշալի համ ու բույր է հաղորդում:
Ահա մի քանի համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք խորհուրդ է տալիս մեր շեֆ խոհարարը:

Շաուրմա

Չիպս միկրոալիքային վառարանում

Մսով սուջուխ

Հավի թևիկներ լոլիկի մարինադով

Կրոկետներ հավի մսով և պանրով

Կիսաքաղցր թթու վարունգ

Ապուր հավի մսի գնդիկներով

Կարտոֆիլ ֆրի ջեռոցում

Հավի միսը թթվասերային սոուսով

Բաբաղանուշ

Պաստրոմա հավի մսով

Սոուս շաուրմայի համար