պապրիկա
թարգմանություն՝ на русском - паприка, in English - paprika
Պապրիկան կարմիր տաքդեղից պատրաստված համեմունք է, որը լայնորեն օգտագործվում է իսպանական, մեքսիկական, գերմանական ազգային ուտեստների պատրաստման մեջ: Բաց վարդագույն պապրիկան կծու է լինում, իսկ մուգ կարմիրն աչքի է ընկնում իր հաճելի համով:
Վերջինս օգտագործվում է ամենատարբեր ապուրներ ու աղցաններ պատրաստելու մեջ: Մսային կերակուրներին, հատկապես հավով պատրաստված, խորհուրդ է տրվում ավելացնել պապրիկա, քանի որ այն հրաշալի համ ու բույր է հաղորդում:
Ահա մի քանի համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք խորհուրդ է տալիս մեր շեֆ խոհարարը:
Շաուրմա
Չիպս միկրոալիքային վառարանում
Մսով սուջուխ
Հավի թևիկներ լոլիկի մարինադով
Կրոկետներ հավի մսով և պանրով
Կիսաքաղցր թթու վարունգ
Ապուր հավի մսի գնդիկներով
Կարտոֆիլ ֆրի ջեռոցում
Հավի միսը թթվասերային սոուսով
Բաբաղանուշ
Պաստրոմա հավի մսով
Սոուս շաուրմայի համար