պապրիկա

թարգմանություն՝ на русском - паприка, in English - paprika

Պապրիկան կարմիր տաքդեղից պատրաստված համեմունք է, որը լայնորեն օգտագործվում է իսպանական, մեքսիկական, գերմանական ազգային ուտեստների պատրաստման մեջ: Բաց վարդագույն պապրիկան կծու է լինում, իսկ մուգ կարմիրն աչքի է ընկնում իր հաճելի համով:

Վերջինս օգտագործվում է ամենատարբեր ապուրներ ու աղցաններ պատրաստելու մեջ:  Մսային կերակուրներին, հատկապես հավով պատրաստված, խորհուրդ է տրվում ավելացնել պապրիկա, քանի որ այն հրաշալի համ ու բույր է հաղորդում:

Ահա մի քանի համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք խորհուրդ է տալիս մեր շեֆ խոհարարը:

Խոզի մատեր կանադական ձևով
Մեքսիկական ապուր ”Chili con carne”
Խոզի փափկամիսը համեմունքներով
Հավը կիտրոնի և մեղրի մարինադով
Պապրիկաշ հավի մսով և սնկով
Կարտոֆիլով և սնկով ջեռեփուկ
Կաղամբով կարկանդակ
Հավի թևիկներ
...34