պապրիկա
թարգմանություն՝ на русском - паприка, in English - paprika
Պապրիկան կարմիր տաքդեղից պատրաստված համեմունք է, որը լայնորեն օգտագործվում է իսպանական, մեքսիկական, գերմանական ազգային ուտեստների պատրաստման մեջ: Բաց վարդագույն պապրիկան կծու է լինում, իսկ մուգ կարմիրն աչքի է ընկնում իր հաճելի համով:
Վերջինս օգտագործվում է ամենատարբեր ապուրներ ու աղցաններ պատրաստելու մեջ: Մսային կերակուրներին, հատկապես հավով պատրաստված, խորհուրդ է տրվում ավելացնել պապրիկա, քանի որ այն հրաշալի համ ու բույր է հաղորդում:
Ահա մի քանի համեղ բաղադրատոմսեր, որոնք խորհուրդ է տալիս մեր շեֆ խոհարարը:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/xozi-mater-kanadakan-dzevov-6-420x400.jpg)
Խոզի մատեր կանադական ձևով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/mexikakan-apur-Chili-con-carne-12-420x400.jpg)
Մեքսիկական ապուր ”Chili con carne”
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/xozi-papkamisy-hamemunqnerov-5-420x400.jpg)
Խոզի փափկամիսը համեմունքներով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/have-kitroni-meghri-marinadov-6-420x400.jpg)
Հավը կիտրոնի և մեղրի մարինադով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/paprikash-havi-msov-snkov-7-420x400.jpg)
Պապրիկաշ հավի մսով և սնկով
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/kartofilov-snkov-jerepuk-18-420x400.jpg)
Կարտոֆիլով և սնկով ջեռեփուկ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/kaxambov-karkandak-6-420x400.jpg)
Կաղամբով կարկանդակ
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/02/havi-tevikner-7-420x400.jpg)
Հավի թևիկներ