պաքսիմատ
թարգմանություն՝ на русском - панировочные сухари, in English - bread crumbs
Պաքսիմատը ստանում են բարձրորակ սպիտակ չորահացից: Առանձնանում են պաքսիմատի մանր, միջին մեծության ու խոշոր տեսակները:
Այն նախատեսված է օգտագործել ամենատարբեր կերակուրներ պատրաստելու համար: Սովորաբար պաքսիմատն օգտագործում են մսային և բանջարեղենային կոտլետներ պատրաստելիս՝ խրթխրթան կեղև ստանալու համար:
Պաքսիմատն անփոխարինելի է հավի ձողիկներ, նագեթսներ, տապակած պանիր և այլ համեղ կերակուրներ պատրաստլու համար:
Փորձեք այս կերակուրները համեմել պաքսիմատով:

Հավ ջեռոցում

Լեհական կեքս

Խոզի մսով կոտլետներ

Հավի կոտլետներ՝ հալած պանրով

Ֆիլիպինյան հաց Պանդեսալ

Շամպինիոնով կոտլետ

Բազուկով կոտլետ

Պանրով կարտոֆիլ

Ուտեստ ”Մսով բույն”

Կարտոֆիլով գնդիկներ

Հավի մսով և հալած պանրով կոտլետ

Սնկով կոտլետ