պաքսիմատ
թարգմանություն՝ на русском - панировочные сухари, in English - bread crumbs
Պաքսիմատը ստանում են բարձրորակ սպիտակ չորահացից: Առանձնանում են պաքսիմատի մանր, միջին մեծության ու խոշոր տեսակները:
Այն նախատեսված է օգտագործել ամենատարբեր կերակուրներ պատրաստելու համար: Սովորաբար պաքսիմատն օգտագործում են մսային և բանջարեղենային կոտլետներ պատրաստելիս՝ խրթխրթան կեղև ստանալու համար:
Պաքսիմատն անփոխարինելի է հավի ձողիկներ, նագեթսներ, տապակած պանիր և այլ համեղ կերակուրներ պատրաստլու համար:
Փորձեք այս կերակուրները համեմել պաքսիմատով:

Հավով և սնկով բլիթ

Պանրով աղցան տարտալետկաների մեջ

Իտալական ուտեստ «Տիմբալ» սմբուկով

Մսով ռուլետ

Կրոկետներ հավի մսով և պանրով

Լցոնված կարտոֆիլ

Մսի խճողակ կոտլետի համար

Մսային գնդիկներ լոլիկի սոուսի մեջ

Բալով և սերուցքային կրեմով տորթ

Մսով կոտլետներ սալորաչրի միջուկով

Նագեթսներ

Շոկոլադե շտրուդել