պաքսիմատ
թարգմանություն՝ на русском - панировочные сухари, in English - bread crumbs
Պաքսիմատը ստանում են բարձրորակ սպիտակ չորահացից: Առանձնանում են պաքսիմատի մանր, միջին մեծության ու խոշոր տեսակները:
Այն նախատեսված է օգտագործել ամենատարբեր կերակուրներ պատրաստելու համար: Սովորաբար պաքսիմատն օգտագործում են մսային և բանջարեղենային կոտլետներ պատրաստելիս՝ խրթխրթան կեղև ստանալու համար:
Պաքսիմատն անփոխարինելի է հավի ձողիկներ, նագեթսներ, տապակած պանիր և այլ համեղ կերակուրներ պատրաստլու համար:
Փորձեք այս կերակուրները համեմել պաքսիմատով:
Հավով և սնկով բլիթ
Պանրով աղցան տարտալետկաների մեջ
Իտալական ուտեստ «Տիմբալ» սմբուկով
Մսով ռուլետ
Կրոկետներ հավի մսով և պանրով
Լցոնված կարտոֆիլ
Մսի խճողակ կոտլետի համար
Մսային գնդիկներ լոլիկի սոուսի մեջ
Բալով և սերուցքային կրեմով տորթ
Մսով կոտլետներ սալորաչրի միջուկով
Նագեթսներ
Շոկոլադե շտրուդել